Общи условия

HandmadebyPetra.com е уебсайт, който предоставя възможности закупуване на продукти онлайн. Сайтът предлага предмети, подаръци, мартеници и др. стоки, които са ръчно изработени. Настоящите общи условия информират потребителя за начина и правилата за ползване на сайта (https://handmadebypetra.com). Всеки посетител е обвързан от правилата на настоящите общи условия по време на използване на уебсайта. Общите условия са валидни до окончателното напускане на потребителя. Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между Продавачът и Потребителите (клиентите), които ползват елетронния магазин https://handmadebypetra.com за покупка на стоки. С натискането на обект, картинка, линк (различен от този на Общите условия) или бутон, разположен на уебсайта https://handmadebypetra.com/ cе счита, че Вие приемате или сте съгласни с описаните по-долу Общи условия. Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП) със следния сайт  https://kzp.bg/ , както и с другите нормативни актове, действащи в Република България. Електронната платформа за онлайн решаване на потребителски спорове (платформа за ОРС) е на адрес http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

1. ДЕФИНИЦИИ

„ПРОДАВАЧ” е интернет сайтът https://handmadebypetra.com/, който е собственост на КАМ СОЛЮШЪНС ЕООД и служи за виртуална платформа, за продажба на стоки. Продавачът е лицето, с което Потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

„ПОТРЕБИТЕЛ” e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите в електронния магазин стоки.

„ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е интернет сайтът https://handmadebypetra.com/, който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ, за поръчка и покупко-продажба на конкретна стока (артикул).

Собственик на https://handmadebypetra.com е:
Кам Солюшънс ЕООД
ЕИК 205305239
ДДС регистрация: BG 205305239
Седалище и адрес на управление: София, ж. к. Младост 1 А, бл. 542, ап. 303.
Телефон за връзка: 0895650610
e-mail: petra@handmadebypetra.com

Собственикът на https://handmadebypetra.com има пълните права едностранно да променя съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

„ПОРЪЧКА” е направената от Потребител заявка към електронния магазин за покупка на една или повече конкретни стоки (артикули). Стоката се опакова и изпраща по куриер към предварително посочен в поръчката от Потребителя адрес, след като бъде одобрена по имейл или телефон. Одобрението по имейл става с изпращане на имейл (електронно писмо) за потвърждение. Одобрението по телефон става след обаждане от служител на онлайн магазина за потвърждение.

„ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” е сключеният от разстояние чрез настоящия електронен магазин договор за покупко-продажба на стока между Продавач и Потребител.

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

„БРОШУРА / ИЗВЕСТИЕ” са електронни информационни съобщения, отнасящи се до продавани в електронния магазин стоки през определен период от време, които може да са поместени на Интернет страницата, а може и да се изпращат по електронната поща на Потребител.

2. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН

2.1. HandmadebyPetra.com e информационен сайт, който предлага и онлайн система за пазаруване със следните услуги:
– Информация за продуктите в сайта;
– Продажба и доставка на продуктите;
– Реклама на продукти и др.

Разглеждането на електронния магазин https://handmadebypetra.com е напълно свободно и достъпно от всички точки на света.

2.2. За да се пазарува в https://handmadebypetra.com на Потребителя са предоставени няколко възможности:
– Чрез регистрация с имейл,парола,име,адрес и телефонен номер (с този метод можете да следите старите си поръчки);
– Пазаруване като гост, след попълване на всички задължителни полета.

2.2. В електронния магазин  на всяка стока е посочена цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта.

2.3. Всички посочени на сайта цени са крайни, в български лева (BGN) и с включено ДДС (20%).

2.4. На страницата, до всеки продукт има бутон „Купи“. Натискането на този бутон записва избрания продукт във виртуална пазарска количка на Потребителя. Чрез натискане на бутон „Потребителска количка“, потребителят може да разглежда съдържанието на виртуалната пазарска количка, да добавя нови продукти или да премахва тези, които не желае. След натискане на бутон „Поръчай“ се появяват данните на клиента, данните за доставка и повторен преглед на виртуалната пазарска количка. Поръчката се активира чрез натискане на бутон „Потвърждаване на поръчката“.

3. ПОРЪЧКА НА СТОКИ

3.1. За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:
3.1.1. валиден адрес на своя електронна поща;
3.1.2. вярно попълнен адрес за доставка на стоката и фактуриране;
3.1.3. вярно попълнени данни за контакт– две имена, телефон.
3.2. В случай, че поръчаната стока не е в наличност, представител на HandmadebyPetra уведомява Потребителя. Ако Потребителят не се съгласи поръчката да се замени с друга стока поръчката може да бъде анулирана.
3.3. Поръчки в електронния магазин https://handmadebypetra.com се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.
3.4. Потребителят може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.
3.5. Отказ на поръчка може да се направи по телефона или чрез електронно писмо (имейл) до посочения в сайта имейл адрес – електронна поща: petra@handmadebypetra.com. За да е валиден отказът, Потребителят трябва да предостави: номера на направената поръчка, телефонния номер оставен в поръчката, двете си имена, с които е регистриран в сайта, имейл адреса (електронната поща), с който е регистриран в сайта, цената на поръчката.

4. ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

4.1. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници.
4.1.1. Обикновена доставка – в срок до 4 (четири) работни дни от момента на потвърждаването на поръчката.
4.1.2. Доставката се извършва чрез куриерска фирма „Еконт“.
4.2. Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали жилищен или служебен) или до офис на куриерска фирма.
4.3. Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на избраната куриерска фирма да получи в срок стоката, ако е избрал тази опция, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.
4.4. Цените за доставка са:
4.4.1. Поръчки до 99.99 лв – 5.50 лв. доставка
4.4.3. Поръчки над 100 лв. – безплатна доставка

5. ПЛАЩАНЕ

 5.1. При доставка с наложен платеж чрез пощенски паричен превод (ППП), което е плащане на сумата по доставката на куриера или в офиса на куриерската фирма при получаване на пратката, в брой. С плащането договора за доставка на стоки се счита за изпълнен и от двете страни. Куриерската фирма за доставки е Еконт.
5.2 Плащане по банков път- Стартирането на доставката се осъществява при получаване на дължимата сума на посочената сметка на Кам Солюшънс ЕООД.

6.  ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА. РЕКЛАМАЦИЯ

6.1. Потребителят има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в рамките на 14 дни от получаване на стоката. За да заяви връщане на стоката Потребителят трябва да уведоми Продавача по телефон (0895 650 610) или по електронна поща petra@handmadebypetra.com.
6.2. При отказ от договора Потребителят е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и придружаващите документи за доставка.
6.3. При отказ от договора, ако Потребителят е заплатил стоката, му се възстановява платената сума за върнатата стока в срок от 7 /седем/ работни дни след връщането на стоката. Суми не се възстановяват, докато Потребителят не върне стоката. Ако стоката не бъде върната в срока по т. 6.1, отказът от договора не произвежда действие.
6.3.1. Ако стоката е платена от потребителя с наложен платеж, платената сума се възстановява в рамките на 7 работни дни на адреса посочен за получаване.
6.3.2. Ако стоката е платена с карта, сумите за възстановяване се получават по съответната банкова сметка.
Сума за транспортни разходи не се възстановява !
Транспортните разходи по връщане, замяна и/или рекламация на стоки по желание на Потребителя или извън долуизброените случаи се поема от Потребителя!
6.4. Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:
– при транспортирането стоката е повредена;
– доставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента;
– ако цената, която трябва да се плати не съответства на цената, на която е направена поръчката.
6.5. При рекламация Потребителят може да избере замяна на конкретния артикул за същия без дефекти или друг, или връщане на стоката срещу възстановяване на платената сума. 

7. БРОШУРИ И ИЗВЕСТИЯ

7.1. Когато Потребител се регистрира в електронния магазин, като създаде Профил на Интернет страницата, приемайки Общите условия, той се съгласява да получава на електронната си поща брошури и/или известия от https://handmadebypetra.com, както и съобщения относно поръчки на стоки и потвърждения за промяна на неговите данни.
7.2. Потребителят може да се откаже от получаване на брошури и/или известия на електронната си поща по всяко време:
7.2.1. Чрез отговор на брошурата и/или известието с текст ОТПИШИ.
7.3. Ако след направен отказ от получаване на брошури и/или известия, Потребителят направи поръчка, счита се, че отново се е съгласил да получава брошури и/или известия.

ОБРАТНА ВРЪЗКА

Връзка може да се осъществи чрез изпращане на имейл petra@handmadebypetra.com, ползване на контактната форма от сайта или чрез обаждане на телефонен номер 0895650610.

АЛТЕРНАТИВНО РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ (АРС) 

Съгласно чл. 181а от ЗЗП и в съответствие с Регламент (ЕС) No. 524/2013,  при невъзможност за директно решаване на спорове може да се използва интернет платформа за АРС решаване на потребителски спорове, която е достъпна на следния адрес: http://ec.europa.eu/consumers/odr.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Потребителите на сайта имат право да се ползват свободно от ресурсите на сайта HandmadebyPetra.com с изключение на ограниченията, описани в настоящите общи условия и други общовалидни ограничения. Потребителите на сайта https://handmadebypetra.com нямат право да копират, разпространяват или ползват текстове, картини, образи или части от сайта, без изрично разрешение. Потребителите на сайта нямат право да ползват автоматизирани системи за download на каквато и да било информация от сайта https://handmadebypetra.com. Потребителите нямат право да претоварват сайта с фиктивни заявки или друга информация (flood). Потребителите няма право да ползват screenshot на сайта без изрично разрешение на Handmadebypetra.com. Потребителите на сайта нямат право да извършват действия, които нарушават общоустановени правила на общуване и комуникация, да извършват злоумишлени действия, разпространяване на вируси и др., нарушаващи или увреждащи права или интереси на трети лица.

Други важни страници

Политика за поверителност и лични данни

Политика за бисквитки

Връщане и замяна на стоки

Този документ е обновяван за последно на 16 декември 2020 г.