Идеи за подаръци за чужденци в България: Как да запазим културната наслада жива

Малки подаръци от чужбина

Всеки пътешественик иска да си вземе нещо дребно за спомен от държавата, която е посетил. Самите ние се връщаме винаги с малки магнити, ключодържатели, сладки, козметика и др. от страните които сме посетили. В последните години страната ни се превръща в привлекателна дестинация за чужденците и все по-често улиците на големите ни градове, през уикендите виждате чуждоезични групички. Гостоприемството ни е известно в целия свят, и е естествено всеки да иска да си вземе част от българската култура и вкусове у дома. На нас често ни се случва да търсим такива символични дарове, които да подарим на наши приятели и да им помогнем да запазят за дълго българската атмосфера.

Идеи за подаръци за чужденци

Ето нашия списък с идеи за подаръци за чужденци

  1. Ръчно изработени мартеници: Мартениците са символ на пролет и късмет в българската култура. Подарете на чужденец мартеница, ръчно изработена от български майстори, за да споделите с тях красотата на нашата традиция и вяра. Ако ги подарявате през ноември, със сигурност ще им обясните значението и символиката на мартеницата и може да си я сложат на първи март, а може и веднага, защото някои модели мартеници могат да се носят и през цялата година като етногривни.
  2. Розова роза: Подарете ароматната розова роза или продукти, направени от розови масла. Имаме традиционни и нови български производители на козметика, които предлагат чудесни продукти и няма да ви е трудно да откриете уникален и неповторим подарък.
  3. Ракия и български вина: България е известна с богатите си винени традиции и алкохолни напитки. Подарете бутилка от добро българско вино или ракия, за да може чужденците да отнесат вкуса на страната.
  4. Традиционна българска баница: Може да я купите или сами да я направите.
  5. Фолклорни сувенири и ръчни изделия: Търсете ръчно изработени сувенири, като бродирани текстилни изделия, кукли или керамични изделия с традиционни български орнаменти.
  6. Книги за българската история и култура: Подарете книга или фотоалбум, за българската история, литература, музика, култура, кулинарния и т.н..
  7. Урок по български език или разговорник: Ако чужденецът изрази интерес към езика, предложете подарък в частни уроци по български език.
  8. Селекция с българска музика: Имате огромен избор от жанрове и със сигурност ще бъде нещо ново и интересно за вашите чуждестранни гости. Носителят ще го изберете вие – флашка, клауд, диск…

Това са нашите идеи, ако можете да допълните списъка ще бъде полезно.

Вашият коментар